Rugletsel

Rugletsel
Er bestaan verschillende vormen van rugletsel. Zo kun je je rug of ruggengraat breken. Maar er kan bijvoorbeeld ook schade ontstaan aan de wervelkolom, het ruggenmerg of de zenuwbanen. Als het ruggenmerg is doorgesneden, is er sprake van een dwarslaesie. Ernstig rugletsel kan daarom een grote impact op je leven hebben. In sommige gevallen kan het zelfs levensbedreigend zijn.

Herstellen van rugletsel
Of en hoeveel je kunt herstellen van rugletsel is afhankelijk van de plaats en de ernst van je rugletsel. Behalve rust en wondgenezing is meestal ook een revalidatie nodig. Ben je geopereerd aan je rug? Dan is het belangrijk om de eerste maanden na de operatie niet te tillen, te draaien of te buigen.

Over de duur van de revalidatie en het herstel is ook weinig te zeggen. Soms duurt het een paar maanden, soms is het een proces van jaren. Is er blijvende rugschade opgetreden (bijvoorbeeld bij een dwarslaesie)? Dan kun je ook blijvende invaliditeit aan het ongeval overhouden.

Rugletsel en schadevergoeding
Kun je iemand anders verantwoordelijk stellen voor schade aan je rug, dan heb je waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. ON Letselschade biedt je de hulp die je nodig hebt. Niet alleen bij de juridische kant van je letselschadezaak maar ook als je vragen hebt over medische, financiële of sociale onderwerpen. Wij staan je bij met deskundig en professioneel advies en doen er alles aan om een letselschadevergoeding te claimen.

Heb je specifieke vragen over de omstandigheden rondom je ongeval? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via 026 781 0001 (dagelijks van 08:30 – 18:00 uur).